„Царят“ на хеликоптерите - Bell 525 Relentless

„Царят“ на хеликоптерите – Bell 525 Relentless

18 май 2015

През 2012 г. от компанията Bell Helicopter стартираха изключително амбициозен проект, който имаше за цел да предложи на пазара най-големият и луксозен цивилен хеликоптер. През тази година за първи път имаме възможността да надникнем в интериора на машината и признаваме си, той е меко казано впечатляващ.

„Царят“ на хеликоптерите - Bell 525 Relentless
Трябва да отбележим, че такъв тип специално и луксозно оборудване до момента се наблюдаваше предимно при частните самолети, като хеликоптерите като че ли оставаха на заден план. Bell 525 Relentless обаче е на път изцяло да промени тази тенденция. На пръв поглед спокойно може да объркате просторната кабина на хеликоптера с такава на малък частен самолет. Тя е с големина около 27 квадратни метра и разполага с уголемени удобни кресла, които могат да се подреждат в полукръг.

Bell-525-Cockpit
Хеликоптерът е оборудван почти изцяло със сензорно управление, благодарение на сътрудничеството на компанията с Garmin, може да достига 268 км.ч. и може да измине до 925 км. с едно зареждане. За момента не се съобщава каква ще бъде цената на Bell 525 Relentless, но се очаква поръчки за него да се приемат още тази пролет, а първите бройки да бъдат доставени в началото на следващата година.

текст: Елена Михайлова
снимки: Bell Helicopter

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)