1387639295_3

Цветанов обяви, че ГЕРБ вече има кандидат за президент

04 юни 2016

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че партията вече има кандидат за президент, но отказа да съобщи кой е той.

„ГЕРБ има кандидат за президент, но е некоректно да го обявяваме в студиото. Нищо не налага да кажем името му сега. Не изключвам вероятността това да се случи през септември. Никоя друга партия не е обявила своя кандидат, а ние нямаме претенции да сме първи“, каза Цветанов в петък вечерта в предаването ”Панорама” на БНТ. Той не уточни и дали кандидатът е мъж или жена.

„Разбира се, че е част от политическа партия ГЕРБ“, каза още Цветанов, попитан дали кандидатът е от структурите на партията или е извън нея. Той обаче уточни, че не е самият той, тъй като „това е несериозно“ и работата му в партията и в Народното събрание е по-интересна.

„Сигурно е, че не съм аз кандидатът за президент на ГЕРБ. Не съм си поставял такава цел, защото имам достатъчно работа в партията“, обясни Цветанов.

„Смятам, че ще намерим и по-широка подкрепа извън партията за него“, каза още Цветанов. Той допълни, че слоганът на ГЕРБ за президентската кампания също вече е ясен, а партията ще се подготви изключително сериозно за кампанията.

Преди дни премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов каза, че държавният глава Росен Плевнелиев е бил вариант за кандидат-президент на ГЕРБ, но след като чул личните му причини, разбрал, че не иска да се бори за нов мандат.

снимка: infonews.bg

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)