16508068_1160206204096216_3335150975340116038_n

Цветанов при Тръмп на Молитвена закуска

03 февруари 2017

Цветан Цветанов бе във Вашингтон за Националната молитвена закуска. За 4-та поредна година единствените български политици, които участват в закуската са зам.-председателят на ГЕРБ и областният координатор на ГЕРБ-Русе Пламен Нунев, посочват от ГЕРБ. Националната молитвена закуска се организирана от Конгреса на Съединените щати. Тя се провежда всеки първи четвъртък на месец февруари от 1953 г. насам.

Първоначално замислена като религиозно мероприятие, днес Националната молитвена закуска е едноседмичен форум на политическия, социален и бизнес елит, по време на който се обсъждат глобални теми като религиозна толерантност, взаимопомощ, социални и икономически перспективи пред света.

„Срещнах се с новия Държавен секретар на САЩ Рекс Тилерсън. Тилерсън беше утвърден от Сената късно снощи. Пожелах му много успехи на новия пост, както и двустранните отношения между България и САЩ да продължат да се развиват в същата възходяща посока, както през последните години.

Тази година Молитвената закуска имаше по-специален характер – на нея за първи път присъства новоизбраният президент на Съединените американски щати Доналд Тръмп и неговият вицепрезидент Майк Пенс.

В своята реч Доналд Тръмп призова към религиозна толерантност, но в същото време и към непримиримост към негативни явления като международният тероризъм. Тръмп заяви, че всички религии са важни и никой не бива да страда заради своите вярвания.“, сподели Цветан Цветанов.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)