цветан цветанов

Цветан Цветанов: Никога не бих станал председател на НС

06 април 2017

Никога не бих се ангажирал да заема поста председател на НС, защото съм много натоварен с организационните работи в ГЕРБ, а председателят има много функции. Това заяви пред Нова телевизия зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Според него, ако Ивайло Московски или някой друг от Плевенския район бъде посочен за изпълнителната власт, се отваря правната възможност Цецка Цачева да влезе като депутат в парламента.

„Към момента не е обсъждан вариантът да съм вътрешен министър. Темата за персоналния състав на Министерски съвет не е дискутирана нито в ГЕРБ, нито в Обединените патриоти. Единственото, което стана ясно, е, че никой нямаше възражения за това ГЕРБ да възложи бъдещия управленски мандат за съставянето на кабинет на министър-председател Бойко Борисов”, допълни Цветанов.

По думите му в момента се изчистват различията, за да може да се обединят около цялостна управленска програма за 4-годишен мандат.

„България е част от ЕС и това е възприето и от нашите бъдещи коалиционни партньори. Не се говори и за напускане на НАТО, както искат от „Атака”. Искам да благодаря на Обединените патриоти за коректността и конструктивния диалог, който водим”, заяви Цветан Цветанов.

Той уточни, че предстои работна среща с представители на ВОЛЯ на Веселин Марешки, защото ГЕРБ ще потърсят тяхната подкрепа за секторни политики. Ще се види дали наистина техните тези за това, че стоят в център-дясно са действителни и биха подкрепили правителството.

„Малките десни партии постигнаха най-ниския си резултат на тези избори. Това се дължи може би на вътрешните противоречия, които имат помежду си. Те се концентрираха само върху това да дискредитират ГЕРБ и да спечелят гласове, а атаките не бяха срещу истинските им опоненти – социалистите”, заяви още зам.-председателят на ГЕРБ.

Цветанов бе помолен да коментира и темата за проекта за въвеждане на уседналост на изборите за българите в чужбина.

„ГЕРБ няма да допусне подобна промяна в българското законодателство. Очевидно Румен Радев се стреми към президентска република”, коментира зам.-председателят на ГЕРБ.

снимка: clubz.bg

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)