Цветна колекция от Жан-Шарл дьо Кастелбажак за Petit Bateau

Цветна колекция от Жан-Шарл дьо Кастелбажак за Petit Bateau

01 юни 2015

Френската марка Petit Bateau, специализирана в производството на дрехи в морски градски стил, покани своя сънародник, модният дизайнер Жан-Шарл дьо Кастелбажак да създаде капсулна колекция за деца и възрастни. Castelbajac, известен със своя дизайн в духа на поп арта, е изключително подходящ за сътрудничество с Petit Bateau: в своите колекции дизайнерът използва същите наситени чисти цветове и много графики в наивен комикс стил като популярната френска марка.

Цветна колекция от Жан-Шарл дьо Кастелбажак за Petit Bateau

Дизайнерът е черпил вдъхновение от детските си спомени за ваканции и почивки в Бретан, а в прототип на героя от илюстрациите  се превръща собствения му седемгодишен внук – Балтазар, който в качеството си на модел взе участие и във фотосесията за новия каталог.

Резултатът от сътрудничеството ще се появи във флагман магазина на Petit Bateau на Шанз-Елизе и онлайн портала на марката на 12 октомври, а след това – от 19-ти същия месец и в други магазини. Колекцията ще се състои от една дузина цветни тоалети, между които тениски с рисувани герои, интерпретация на класическото райе, ярко жълт дъждобран, пончо и други интересни неща. Цените на предложенията от колекцията ще бъдат в диапазона между 25 и 150 евро.

3d16012ae898b6a9c05355eddb1fb4c5

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)