капачки

Цветна мозайка от пластмасови капачки в Зоологическата градина в София

14 октомври 2018

Цветна мозайка от пластмасови капачки – МозайКАП ще бъде подредена в Зоологическата градина в София. На 13 и 14 октомври, събота и неделя, в работното време на Зоологическата градина, ще бъде отворено безплатно ателие за мозайка от пластмасови капачки, съобщиха от Българското дружество за защита на птиците.

Желаещите да вземат участие могат да донесат пластмасови капачки, които сами са събрали. Така всеки ще има принос в рециклирането на един от най-големите замърсители на планетата – пластмасата и в частност пластмасовите капачки. Всички капачки, които не бъдат използвани в мозайката ще бъдат дарени на кампанията „Капачки за бъдеще“ за тяхната благотворителна кауза.

Работилницата ще бъде водена от професионални модератори от арт-педагогическия екип на център за неформално образование и културна дейност АЛОС. Участниците в работилницата ще могат да направят мащабна мозайка чрез залепване на пластмасови капачки върху предварително разчертани пана. Изобразени ще бъдат шест красиви и редки видове животни от нашата природа.

Снимка: bspb.org

Снимка: bspb.org

Създадените декоративни пана с мозайка ще се превърнат в постоянна част от външното пространство на Зоологическата градина и ще направят мястото по-привлекателно и интересно за посетителите ѝ, както и ще придадат по-висока образователна и естетична стойност на пространството, в което ще бъдат експонирани.

Домът на главните герои на мозайката от пластмасови капачки е екологичната мрежа Натура 2000 в страната. Ателието е част от кампанията „Натура 2000 идва в столицата“, която се организира от Българското дружество за защита на птиците и Издателство „Просвета“ по проект „ПрироДА“ към програма LIFE на ЕС. МозайКАП се осъществява с любезното съдействие на Зоологическа градина – София и с участието на Център АЛОС.

снимка: pixabay.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)