„Цветовете на традициите“ в името на децата

15 май 2018

Провелият се в събота, 12-ти май, фестивал на азиатската култура „Цветовете на традициите“ събра 11 496 лв. от благотворителната акция за български деца, лишени от родителска грижа, които фондация „За нашите деца“ подкрепя. Сумата включва купени билети за благотворителната томбола от посетителите на фестивала и дарения от посолствата-участници в целодневното събитие.

IMG_0126

“За мен и за целия екип на фондация „За Нашите Деца“ е изключителна чест, че всички вие посветихте деня си на децата, които по една или друга причина не могат да бъдат със своето родно семейство. Благодарение на Вашата подкрепа набрахме 11 496 лв., с които ще направим щастливи не 17, а 20 деца в приемни семейства. Ще им осигурим едно синьо лято – такова каквото заслужава всяко дете.”, каза г-жа Иванка Шалапатова, изпълнителен директор на фондация „За Нашите Деца“. “Нека продължим да създаваме мечтатели, които да дръзнат да преобразят света в едно по-приветливо място!”, заключи тя.

“Радвам, се че имаме силен партньор за благотворителната кауза в лицето на фондация “За Нашите Деца” и че с общи усилия събрахме тази значителна сума за българските деца. Културата винаги е била посланик на надежда и добродетели.”, заяви Н.Пр. Сри Астари Расжид, посланик на Р Индонезия в България и основен инициатор на фестивала “Цветовете на традициите”.

Дъждът не отказа хилядите посетители на фестивала, които възторжено аплодираха 46-те изпълнения на сцена, продължили от 10 ч. сутринта до 19:30 ч. във фестивалния ден. 30 бели гълъба полетяха към небето в знак на мир, пуснати на свобода от официалните гости на фестивала, сред които и ген. Румен Радев, президент на Р България. Президентът постави началото на тазгодишното издание на фестивала и посети всяка една национална шатра на държавите-участнички на събитието.

IMG_0241

Изложбените щандове на 14-те държави-участнички и изложители-спонсори на фестивала презареждаха щандовете си неколкократно, за да смогнат на огромния интерес от страна на гостите на събитието. Кулинарните изкушения от демо кухнята и индивидуалните шатри на държавите впечатляваха посетителите с аромат, вкус и екзотика. Нестандартно платно за картина – автобус, привлече младежите с уклон към стрийт арта (уличното изкуство) за съвместно рисуване с пакистански съвременни художници.

Огромен успех пожънаха групите по кей поп които доказаха с перфектните си изпълнения, че този жанр не случайно е фаворит на младите днес със своята трудност, динамика и идеи.
Водещ на събитието беше Ива Дойчинова, която заедно с музиканта Пейо Филипов от години подкрепя фондация „За нашите деца“.

Виж още снимки!

репортер: Ива Дойчинова
Оператор: Антон Хариев
Фотограф: Михаела Борисова
Постпродукция: Симеон Симеонов

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)