floral-christmas-tree-decorating-ideas-1-2

Цветя на Елхата!

18 декември 2016

До скоро цветята имаха съвсем други предназначения, но ето че днес те са особено красива украса на Коледното дърво. На кого ли щеше да му хрумне? Ами… на дизайнерите, които преди няколко години започнаха да експериментират в тази посока и ето, че днес имаме елхи, обсипани с цветя.

floral-christmas-tree-decorating-ideas-26__605

Пъстрите и многообразни цветни видове определено имат своите предимства и лесно се налагат като декор. От една страна те могат да бъдат използвани целогодишно, не само по Коледните празници и не се налага да ги пакетираш в кутиите по мазета и складове. От друга страна не са чупливи, а и създават особена пишност на елхата.

floral-christmas-tree-decorating-ideas-28__605

Коледни декорации с цветя

Също така издават  характера и атмосферата в дома. Или да перефразираме: „По елхите ще ги познаете“.
Червената елха, залята с цвят от пищен амарилис загатва за любов, горещи чувства и силни емоции. Леко успокоена с бледо розови амарилиси и допълнена с нежни клонки от калина и бръшлян и ето, че се получава една изключителна елха, много стилна и много различна. Накацалите червени птици особено приятно освежават цветната градина.

 floral-christmas-tree-decorating-ideas-33__605

Коледни декорации с цветя

Нежната бяла и бледо розова цветна украса по елхата говори за спокойствие, хармония и баланс в дома, примесен от аромата на магнолия и ванилия. Белите пера, декорираните лебеди и сребърни снежинки още повече те пренасят в белия пухен свят на зимата.

floral-christmas-tree-decorating-ideas-27__605

Коледни декорации с цветя

Розовите цветя, отрупали елхата издават романтичната, пътешественическа и чувствителна страна на обитателите на този дом. Наситено розовите божури носят дъх на спомени и романтични преживявания.

floral-christmas-tree-decorating-ideas__605

Коледни декорации с цветя

А пъстрите цветя със сигурност показват, че настроението, веселието, усмивките и музиката цари в този дом. Опряната китара до елхата още повече го издава (на най-горната снимка).

floral-christmas-tree-decorating-ideas-20__605

Коледни декорации с цветя

 Може да се сътвори и едно синьо-жълто цветно разнообразие върху Коледното дърво и колкото и странно да е – резултатът е прекрасен. При това залива с настроение и усмивка. Златните топки, изсипани в изобилие придават необходимия празничен блясък.

Интересни идеи ви дадохме, нали? Особено, ако още не сте декорирали елхата…

снимки: Bored panda

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)