tsetse1-660x330

Цецка Цачева : Трябва да има специален закон за „царските имоти“

04 декември 2017

Правосъдният министър Цецка Цачева обяви пред журналисти заключенията на работната група към Министерството на правосъдието за собствеността на имотите на семействата на Фердинанд I и Борис III и техните наследници. Информация дадоха и министърът на регионалното развитие Николай Нанков и шефът на кабинета на земеделския министър Атанас Кацарчев.

Изпълнителната власт в лицето на МС не може да предприеме никакви действия, защото висящите дела са от компетентност на независимата съдебна власт. Мораториумът, приет от 2009 г., е от компетентността на законодателната власт. Няма правно и юридическо основания за намеса на властта в решаване на казуса“, каза Цецка Цачева.

Това решението на работната група, която обсъжда въпроса с царските имоти. Освен това в решението за мораториума, прието от 41-то Народно събрание през 2009 година, се казва, че той се простира до приемането на специален закон по този казус. С оглед на висящите съдебните спорове до момента е приемано, съдът е този, който да даде отговор чия е собствеността“, поясни Цачева. /BIT

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)