Copy_of_shutterstock_66636493

Ципура на фурна

22 септември 2018

Рецептата Ципура на фурна е много лесна и вкусна за приготвяне. Това е чудесна риба с нежно бяло месо и с малко количество дребни кости.

 

Необходими продукти:

  • 3 риби ципура
  • 2-3 стръка розмарин
  • 1 лимон
  • 1 връзка магданоз
  • 2-3 с. л. зехтин
  • салвия (градински чай)
  • сол
  • смлян черен пипер

 

Начин на приготвяне:

• Фурната се загрява на 200 С.
• Рибата се почиства отвън и отвътре.
• С остър нож от външната страна на рибите се правят 3-4 разреза.
• Ципурата се посолява и се поръсва с черен пипер.
• В кухините се пълни с 2-3 стръка магданоз.
• Рибата се прехвърля в огнеупорна тава и се напръсква със зехтин.
• Отгоре се поставят резени лимон (може да се пъхнат и в разрезите), стръковете розмарин и листа салвия.
• Ципурата се пече 20-25 минути.
• Поднесете рибата гореща с гарнитура от печени картофи и/или салата според сезона.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)