IMGP9061

Църквите в Италия ще отворят врати на 18 май

07 май 2020

Църквите в Италия ще отворят за богомолци на 18 май, съобщи правителството в съвместно изявление с конференцията на италианските епископи (КЕИ), предаде ДПА.

В текста се казва, че двете страни са се разбрали за предпазните мерки, които трябва да се спазват за защита на енориашите от зараза с коронавируса. На входа на храма ще стои служител, който ще следи за спазването на изискваната дистанция между присъстващите по време на църковната служба. Църквите ще се почистват внимателно.

IMGP9013
Италианската католическа църква гневно протестира срещу решението на правителството от края на април да отложи подновяването на литургиите въпреки разхлабването на редица други ограничения.
Вътрешното министерство съобщи, че обсъжда с представители на другите вероизповедания в Италия подобен режим за подновяването на публичните богослужения.

Италия бе сред най-тежко засегнатите от коронавируса европейски страни с регистрирани досега над 214 000 заразени с новия коронавирус и с близо 30 000 починали от причиняваното от него заболяване COVID-19.

Римокатолическата църква също отмениха всякакви публични събития заради пандемията. Засега няма индикации кога те може да бъдат подновени.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)