Цюрих – най-големият град на Швейцария

22 юни 2018

Цюрих е най-големият град на Швейцария. Разположен е в централната част на страната на северозападния бряг на Цюрихското езеро. Съвсем наскоро Цюрих бе обявен и за града с най-високо качество на живот, както и за най-богатото населено място в Европа. Градът е административен център на кантон Цюрих.

MON_7807

Цюрих е най-големият град на Швейцария

Освен за финансова, индустриална и транспортна столица Цюрих е определян и за културна столица на Швейцария, тъй като е наследник на близо 7000-годишната история на този район. Смята се, че името на града произлиза от келтската дума турус. Цюрих е разположен в изключително живописна местност, характеризираща се с множество водни басейни и гористи хълмове. Особено впечатляващо е езерото.

MON_7792

Цюрих е определян и за културна столица на Швейцария

Човек с часове може да седи и да се наслаждава на красивата гледка и да се любува на множеството лебеди, плуващи във водите му. Географският и исторически център на града е Линдерхоф. Той представлява малък хълм, разположен на западния град на река Лимат, където реката се отделя от Цюрихското езеро. Гостите на Цюрих могат да посетят множеството катедрали и църкви, да разгледат внушителния брой музеи и галерии. Часовникът на църквата „Св. Петър“ се е превърнал в емблема на града.

MON_7713

Гостите на Цюрих могат да посетят множество забележителности

Цюрих е град, който може да ви очарова през всяко време на годината, но най-доброто време за посещение е от май до септември, когато средната температура е около 20 градуса. А лятото в Швейцария се характеризира с много слънце, въпреки, че и дъждовете са често срещано явление. 

MON_7886

Цюрих предлага достатъчно варианти за настаняване

Цюрих предлага идостатъчно варианти за настаняване – от луксозни хотели до хостели и частни квартири и перфектна международна кухня, както и традиционни швейцарски специалитети в множеството уютни ресторантчета. Изобщо Цюрих е интересен и динамичен град, предлагащ смесица от разнообразни развлечения и много впечатления за своите гости. Едно е сигурно обаче, ако го посетите – ще бъдете очаровани, а сърцето ви ще остане завинаги тук.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)