Сняг и Коледа

Чака ли ни студена и снежна Коледа?

06 декември 2018

„С цялата условност на тази дългосрочна прогноза, чиято сигурност вече излиза от рамките на този вид прогнози, засега изглежда, че около Коледа ще има един период, в който няма да вали сняг, но няма да е много студено„, заяви пред „Здравей, България“ синоптикът на НИМХ Марияна Попова.

„Днес и утре времето ще е тихо и спокойно. Вероятността за мъгли е много голяма, особено трайни ще са те в Дунавската равнина. Около средата на седмицата очакваме повече динамика на вятъра“, добави тя за вятъра, който се очаква да разсее мъглите из страната.

„Коледна тайна”

снимка: pixabay.com

„Сняг ще вали през периода 8-12- декември, след това към 19-23-и декември и към самия край на годината. За интензивността на валежите толкова напред не можем да говорим. Снеговалежите в средата на седмицата ще са предимно слаби, очакват се и валежи от дъжд. Възможни са заледявания и поледици. За следващите валежи ще говорим по-натам. При всички положения ще има и дъжд, и сняг. Много често валежът започва от дъжд и вече със застудяването и преминаването на студен фронт се образува сняг„, добави синоптичката.

„Има вероятност в началото на другата седмица да има повече сняг по планините и по-интензивни валежи там“, завърши тя.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)