Чарли Шийн

Чарли Шийн призна: Аз съм ХИВ-позитивен

17 ноември 2015

Чарли Шийн разкри, че е ХИВ-позитивeн след дни на спекулации за здравето му. Звездата от „Уолстрийт“ и „Смотаняци“ разкри, че е бил диагностициран с вируса преди четири години по време на интервю за NBC Today във вторник сутринта.

Актьорът проговори пред Мат Лауер след месец на спекулации, предизвикани от сайта Radar Online, в който бе публикувана статия, в която се твърдеше, че известен актьор живее с ХИВ.

Шийн заяви, че говори публично за болестта си, след като доверието му е било предадено от много хора, включително и от така наречения „Вътрешен кръг“ приятели. Той заяви, че по това време не е използвал наркотици, но че все още е злоупотребявал с алкохол.

Той каза пред Лауер: „Тук съм, за да призная, че съм ХИВ-позитивен. Трябва да сложа край на тези атаки и неистини в медиите, които застрашават здравето на много други хора.”

„Казах на достатъчно хора, които ме поставиха в позицията, в която съм в момента. Вярвах на тези хора. Мислех, че ще ми помогнат. Но те ме предадоха”

Шийн каза, че същите тези хора са започнали да го изнудват, за да я запазят в тайна.

 Шийн разказа, че в началото е изпитвал главоболие, мигрена и нощни изпотявания, преди да разбере своята диагноза, описвайки момента на истината като изключително труден.

„Влязох в болница, мислех си, че имам мозъчен тумор. Тестовете показаха друго – ХИВ. Трудно е да приемеш тези три букви“, казва той.

Въпреки появилите се спекулации в някои медии, по думите му е невъзможно да е заразил някой друг. „Винаги използвам презервативи и предупреждавам партньорките си за състоянието си. Нося отговорност за себе си, но и затова да помогна на много други“, допълва той.

Сред изнудвачите била проститутка, която видяла лекарствата на Шийн в банята му, снимала ги с телефона си и заплашила да ги изпрати на таблоидите. Той каза, че е изплатил общо $ 10 милиона на хората, които са го изнудвали заради състоянието му. Запитан дали все още плаща на въпросните хора, актьорът отговори: „След днес вече няма да го правя.“

Лекарят на Шийн, Robert Huizenga, каза, че актьорът е в добро здраве и отхвърли твърденията, че състоянието му е неконтролируемо. Най-големият проблем, каза той, е това, че пие, а добавяйки и депресията на актьора – има риск той да забрави да си вземе медикаментите навреме.

ХИВ е вирус, който атакува и отслабва имунната система. Най-често се предава при необезопасен секс.

50-годишният Чарли Шийн е сред най-големите звезди в Холивуд. Известен е обаче и с доста разгулния живот, който води.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)