Часовникът-хамелеон

Часовникът-хамелеон

10 ноември 2014

Всъщност, в началото на тази статия ще си признаем за една малка неточност. Може и да наречете това технологично бижу „хамелеон“, но истината е малко по-различна. Преди всичко друго, защото хамелеонът променя цвета и окраската си в резултат на външни въздействия, докато тук… тук този часовник сменя цвета и дизайна си изключително, и само в резултат на вашето собствено желание.

Часовникът-хамелеон

Но да се насочим малко към самия продукт – той е дело на японската компания Fashion Entertainments, като работи чрез концепцията FES Watch. В основата си е черен, бял и сив, а след „редакцията“ променя не само цвета и вида на циферблата, но дори и този на каишката. За съжаление, от компанията все още не са финализирали усилията си към смяна на формата и размера, макар че не крият желанието си и в тази посока.

1413492698_4

Освен бъдещите разработки за разширяване на палитрата и дизайна, разработчиците планират да използват технологията и за други аксесоари. Дотогава освен кадри на часовника хамелеон, ви предлагаме и кратко рекламно видео, от което може да добиете малко по-ясна представа за предлаганите възможности.

снимки: gizmodo.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)