earth-hour-logo

„Часът на земята“ остави света в мрак

02 април 2015

През изминалия уикенд, за девета поредна година, светът стана свидетел на една от най-любопитните природозащитни инициативи – „Часът на земята“. По традиция, последната събота на месец март обедини редица държави по света, като този път цифрата бе дори по-впечатляваща от предходни години – участие в тазгодишното издание взеха над 7000 града в 172 държави.

Aifelovata_kula

brandenburgskata_vrata

Едночасовото изключване на осветлението на планетата, чиято основна цел е опазване на природните ресурси и съпричастност към проблемите на околната среда, „притъмни“ за час знакови сгради в света като „Таймс Скуеър“ в Ню Йорк, САЩ, Операта в Сидни, Австралия, Айфеловата кула в Париж, Франция, Бранденбургската врата в Берлин, Германия, Биг Бен в Лондон, Великобритания, Кремълския дворец в Москва, Русия, Тадж Махал в Агра, Индия и много др.

acropolis_athina

big_ben

Сред участниците в „Часът на земята 2014″ бе и България (акцентът у нас тази година бе опазването на реките), която почете инициативата в редица градове – София, Варна, Русе, Бургас, Сливен, Свищов и т. н.

Bank_of_ChinaTower_Hong_Kong

city_hall_vienna

И тъй като винаги сме се доверявали на сетивата си, ще заложим на същия подход и този път, предлагайки ви любопитен подбор от кадри по света, показващи най-точно какво се случва по време на „Часът на земята“.

Kremlin_Moscow

parlament_budapesta

И кой знае, може би това ще ни накара да се замислим, че и най-малките постъпки биха имали огромно значение за планетата ни, когато са в правилната посока.

текст: Митко Попов
снимки: Foxnews.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)