Red-Beans-and-Rice

Червен фасул с бекон и ориз по кубински

26 април 2018

Необходими продукти:
3 резена бекон
1 глава кромид лук
1 червена чушка
2 скилидки чесън
300 г ориз
1 дафинов лист
1 с. л. доматено пюре
1 ч. л. млян кимион
1/2 с. л. сладък червен пипер
500 мл пилешки бульон
1 консерва червен боб

Начин на приготвяне:
В голяма тенджера, на среден огън, запържете ситно нарязания бекон, при необходимост прибавете и малко олио. Добавете нарязания на дребно лук и пресования чесън. Пържете около 5 минути докато лукът придобие златист цвят. Прибавете ориза и задушавайте още около 1 минута. Добавете дафиновия лист, доматеното пюре, кимиона, червения пипер и нарязаната на дребно чушка. Залейте с бульона и прибавете отцедения фасул. Кипнете ястието. Похлупете с капак и намалете огъня на минимум. Гответе до готовност на ориза. При сервиране поръсете със ситно нарязан магданоз.

снимка: comfycook.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)