???????????????????????????????

„Черен петък“ – чудесно, но не оставяйте да ви заблудят

20 ноември 2015

Председателят на КЗП Димитър Маргаритов предупреди потребителите да бъдат бдителни за примамливите оферти на предстоящия „черен петък“ на 27 ноември, съобщава dnes.bg.

„Ние ще следим пазара, но и самите потребители би трябвало да не се осланят единствено на това, че виждат една много примамлива цифра в проценти, а винаги да направят една по-детайлна сметка за това какъв разход ще извършат и дали действително си заслужава покупката“, коментира той пред телевизия Bulgaria On Air.

Комисията за защита на потребителите ще проверява Коледните базари в цялата страна.

„Ние ще присъстваме активно навсякъде, където се осъществява търговия, насочена към потребителите, особено в навечерието на множеството празници, които предстоят, и се надяваме, че това ще допринесе да има по-малко нарушения“, обясни той.

Вече текат засилени проверки на туроператорите, предлагащи пакети за предстоящия 8-ми декември и за Коледните и Новогодишни празници. Инспекторите следят реални ли са офертите, предложени от съществуващи туроператори и съответно – дали дейността им е приведена в съответствие с изискванията на закона, за наличието на застраховка „професионална отговорност“.

Ще проследим също дали анонсите са коректни и дали са посочени в офертата всички съществени елементи на пътуването и разходи, включително и допълнителни, които биха могли да бъдат извършени в хода на пътуването, поясни Маргаритов.

По думите му вече са предприети и няколко превантивни действия да бъдат дадени съвети на студентите чрез публикуване на кратки напътствия в сайтовете, които КЗП е установила, че най-често се ползват за обмяна на различна информация.

Проверявани ще бъдат и заведенията и местата за настаняване. Екипите на КЗП ще бъдат на разположение и за извършване на проверки по сигнали на граждани.

Маргаритов съобщи, че от началото на годината комисията е изтеглила от пазара над сто стоки, за които е констатирано, че са опасни. Той посочи, че най-често срещаните опасни стоки са свързани с децата – дрехи, обувки, различни „стоки за шега“.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)