череши

Чери сюрприз

13 декември 2014

Киселото мляко подтиска развитието на редица патогенни и непатогенни микроорганизми. То синтезира антибиотични и антимикробни вещества, действа добре на чревния тракт. Също така е отличен продукт за борба с някои хранителни отравяния. Има тонизиращо действие – премахна усещането за психическа и физическа умора. Също така притежава имуностимулиращ ефект. Помага за главоболието и е особено известен метод за премахването на махмурлука. Хидратира кожата – киселото мляко възстановява липидния й слой, а оттам и еластичността. Помага за изравняване на тена. Много често присъства в различните маски за лице и тяло. Съдържа калций, мастни киселини, цинк, витамини, протеинил.

Необходими продукти за една порция:
150 г цедено кисело мляко
150 г череши
150 г вишни
25 г какао на прах
20 г черешово сладко
25 г шоколадова гранола (мюсли)
3 ч. л. ром
5 с. л. захар
1 захаросана череша за украса

Начин на приготвяне:
Измиваме, обезкостяваме и нарязваме плодовете на половинки. С тях покриваме дъното на чаша за шампанско. Отделно разбиваме млякото със захарта и рома, до получаването на гладка смес. Изсипваме сместа върху черешите, и оставяме за няколко часа да стегне в хладилника.
След това го изваждаме, заливаме със слой черешово сладко, и покриваме с последен слой шоколадова гранола. Накрая с помощта на цедка, поръсваме с какао и украсяваме с малко сметана и една черешка в ъгъла или средата на чашата.

текст: Нина Тодорова
снимка: flickr.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)