11287204_376490979216724_667946703_n-880x660

Чери Buffalo Моцарела

20 април 2016

Представяме ви една вариация на любимата салата „Капрезе“, която се отличава от класическата рецепта с няколко детайла, но много съществени. Специално за читателите на In Life шефът на ресторант Fontana di Trevi в Рим (нали не е необходимо да уточняваме локацията му – тя се подразбира…) – едно престижно и вкусно място, сподели малките подробности.

Ето и тънкостите: в салатата не участват обикновени домати, а чери домати, които имат по-концентриран и плътен вкус. В добавка – ситно нарязани сушени домати, чийто вкус прекрасно допълва този на свежите. Втората тънкост е buffalo моцарела, а не обикновена. И последната подробност се състои в това, че доматите са предварително овкусени освен с традиционния зехтин и сол и с малко балсамико редукция. И така, след като ви споделихме тези „важни моменти“, ето и самата рецепта:

Продукти: 
150-200 г чери домати;
2-3 сушени домати;
1 парче бъфало моцарела;
1-2  прозрачни филии сухар;
студено пресован зехтин;
балсамико редукция;
босилек;
сол на кристали

11304264_376490982550057_1437210971_n

Приготвяне:

Чери доматите се разполовяват и се овкусяват със сол, зехтин и балсамико редукцията. Може да се добави и ситно нарязан босилек. Сушените домати се нарязват на малки лентички и се овкусяват с чери доматите. Важно е салатата да се подреди в чиния с дълбок център, за да може чери доматите да са обляни от дресинга. Отгоре се поставя топката от бъфало моцарела и се декорира със забоден сухар и ситно нарязан босилек.

Времето за приготвяне на тази салата е под 5 минути, а елегантната й вариация със сигурност ще ви хареса. 
Опитайте! Специално за вас! 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)