
Не ви ли преследва глад за Бурата? Толкова е вкусна! Но днес ще ви предложим кремообразната вкусотия в една интересна рецепта – черна паста с гъби и спанак. Хубавото на това ястие е, че е подходящо за всеки сезон, а и продуктите за приготвянето му са налични по всяко време на годината. И така – нека я приготвим.
Необходими продукти:
250 г черна паста;
4 супени лъжици масло;
1 супена лъжица зехтин;
3 шалот, нарязани;
2 скилидки чесън, смляни;
250г. гъби, нарязани на ситно;
1 чаша бяло вино;
250г. сметана;
60 г. бейби спанак;
1 топка Бурата
Поставете маслото и зехтина в голям тиган на умерена температура. След като маслото се разтопи, добавете лук и го задушете, докато стане прозрачен. След това добавете чесъна и гъбите. Продължавайте да задушавате, докато гъбите станат меки. В същото време, сварете пастата според указанието на опаковката.
След това добавете бялото вино при гъбите и разбърквайте, докато половината от него се изпари. Добавете сметаната, солта и черния пипер. Накрая задушете спанака. Разбъркайте, докато спанака се задуши, но да запази зеления си цвят Сервирайте с парче Бурата, водени от картинката на презентацията. Поръсете малко зехтин за финал и прясно смлян черен пипер. Наслаждавайте се!
Още по темата
-
Миди по белгийски
In TASTEДнес се разхождаме из Брюж – малкия белгийски град, който очарова със средновековната си атмосфера ...
-
Базелска традиционна супа с бяло вино
In TASTEНеобходими продукти: брашно – 50 г бяло вино – 100 мл масло – 50 г ...
-
Къри пилешки крилца с кокосов ориз и манго
In TASTEСкоро не сме ви представяли рецепта с къри и затова решихме днес да приготвим пилешки ...
-
Миди по белгийски
In TASTEДнес Белгия празнува своя Национален празник, а за нас е време за обяд и ще ...
Остави своя коментар през Facebook