fullsizerender4-880x880

Черна паста с гъби, спанак и бурата

11 януари 2017

Не ви ли преследва глад за Бурата? Толкова е вкусна! Но днес ще ви предложим кремообразната вкусотия в една интересна рецепта – черна паста с гъби и спанак.  Хубавото на това ястие е, че е подходящо за всеки сезон, а и продуктите за приготвянето му са налични по всяко време на годината. И така – нека я приготвим.

Необходими продукти:
250 г  черна  паста;
4 супени лъжици масло;
1 супена лъжица зехтин;
3 шалот, нарязани;
2 скилидки чесън, смляни;
250г. гъби, нарязани на ситно;
1 чаша бяло вино;
250г. сметана;
60 г. бейби спанак;
1 топка Бурата

Поставете маслото и зехтина в голям тиган на умерена температура. След като маслото се разтопи, добавете лук и го задушете, докато стане прозрачен. След това добавете чесъна и гъбите. Продължавайте да задушавате, докато гъбите станат меки. В същото време, сварете пастата според указанието на опаковката.

След това добавете бялото вино при гъбите и разбърквайте, докато половината от него се изпари. Добавете сметаната, солта и черния пипер. Накрая задушете спанака. Разбъркайте, докато спанака се задуши, но да запази зеления си цвят Сервирайте с парче Бурата, водени от картинката на презентацията. Поръсете малко зехтин за финал и прясно смлян черен пипер. Наслаждавайте се!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)