„Чернобил“ – новият сериал на HBO се превърна в абсолютна мания

11 юни 2019

Май така и не се чудихме дълго коя ще е новата телевизионна мания след тази по Game of Thrones. Холивудската екранизация по трагичните събития, разиграли се в атомната централа Чернобил в Русия в края на 80-те, се превърна в абсолютен хит, събирайки потресаващата оценка от 9,7 в кино базата IMDB (всъщност по-висок рейтинг дори от британската фентъзи сага).

Чернобил

Разбира се, сериалът на HBO предизвика много остри и негативни реакции в самата Русия, като редица местни политици и знаменитости се изказаха негативно, твърдейки че сюжетът се базира повече на измислици, отколкото на реални събития. Каква е истината, знаят само сценаристите, но е факт, че продукцията определено е изпипана на високо ниво и дори и само кастът й е, меко казано, впечатляващ.

В главните роли са все доказани имена в света на киното – като се почне от Джаред Харис като професор Валери Легасов, Стелан Скарсгаард като Борис Шербина, Емили Уотсън, Джеси Бъкли и др. Последната е част и от най-трогателната история в сюжета – тази на двойката Людмила и Василий Игнатенко.

 

Чернобил

Людмила преживява най-големия ужас – избухването на ядрената централа и отнемането на най-близките й същества, нейния съпруг и новороденото й дете. Драматичните събития са описани и в книгата на Светлана Алексиевич – „Чернобилска молитва“. Сега, като отговор на продукцията на HBO, в Русия са се захванали със своя собствена екранизация на Чернобил, в която „да посочат истината“. Дали обаче тя ще е достатъчна?!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)