Чернобил

Чернобил – 33 години по-късно

16 октомври 2019

33 години по-късно, една от най-големите човешки трагедии все още вълнува много от нас. Аварията в Чернобилската атомна електрическа централа засяга живоата на милиони хора.

Днес, постепенно живота в зоната бавно се връща. Една местност с десетки изоставени села, два призрачни града, една нефункционираща вече Атомна централа с два недовършени блока, една изоставена секретна руска база и природа, която си възвръща постепенно, това, което хората сме взели от нея. Всичко това може да се види в 30-километровата рестриктивна зона.

chernobil1

В началото на месец май 2019 г. фотографът Милен Цветанов посети Зоната около АЕЦ Чернобил. Със специално избран за целта гид фотограф, имаше възможност да посети уникални и слабо познати за туристите места и да заснеме Чернобил по специфичен начин.

Безопасно ли е пребиваването в зоната? Има ли и каква е радиацията там? Има ли диви животни в зоната? Какво се случва днес в самата АЕЦ? Рисково приключение ли е подобен тур или всичко вече е превърнато в набираща популярност туристическа атракция? Това ще са само част от темите, които Милен Цветанов ще засегне по време на фото разказа си от Зоната.

Официалното откриване на изложбата „Чернобил – 33 години тишина“ ще е на 17 октомври (четвъртък) от 19:00ч. в салон за съвременни изкуства към галерия „Сан Стефано“, като кадрите ще могат да бъдат разгледани до 31 октомври.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)