roasted-garlic-soup-with-parmesan-cheese

Чеснова крем супа по италиански

28 септември 2018

Необходими продукти:
чесън – 4-5 глави, големи
брашно – 3 с.л.
зехтин – 8 с.л.
зеленчуков бульон – около 1 л
сол – на вкус
индийско орехче – 1 щипка
бял пипер – на вкус
пармезан – за поръсване
босилек – за поръсване

Вижте още: Зеленчуков пастет от авокадо и чесън

Начин на приготвяне:
Измийте главите чесън и без да ги белите, разполовете напречно всяка. Подредете с разрезите надолу в намазнена обилно с част от зехтина тавичка. Изпечете за около 25-30 минути на 180 градуса в предварително загрята фурна. Щом леко поизстинат, извадете скилидките от гнездата им. Намачкайте ги с преса или пасирайте. Загрейте тенджера с останалия зехтин, ако на дъното на тавичката ви е останал от печенето на чесъна, също го прибавете. Щом се загрее (но не трябва да пуши, защото става вреден), сипете брашното наведнъж и бъркайте, докато се запържи и замирише приятно. Сложете чесновата паста. Налейте на части бульона, добавете и всички подправки при непрестанно разбиване, за да се хомогенизира всичко, и оставете така да покъкри около 15 минути на тих огън. Поднесете супата гореща, като преди това я поръсите с пармезан и босилек.

снимка: epicurious.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)