Чеснова крем супа

Чеснова крем супа

29 ноември 2014

Необходими продукти:
8 скилидки чесън
2 глави лук
700 мл прясно мляко
700 мл зеленчуков бульон
4 с. л. брашно
1/2 вр. магданоз
100 г. масло
Франзела

Начин на приготвяне:
Пресовайте чесъна, а лука нарежете на ситно, след което ги задушете заедно в маслото. Добавете бульона и млякото, а след това и постепенно брашното. Изчакайте да заври, като бъркате постоянно. Ако брашното образува бучки, може леко да пасирате супата. Нарежете филийки от франзелата и ги изпържете с малко олио. Преди сервиране добавете магданоза и гарнирайте с препечените филийки.

снимка: thepracticalpantry.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)