landscape-1430258767-156208258

Честит Международен ден на женския оргазъм!

08 август 2016

Точно така скъпи дами, трябва да изпратите едно голямо оbrigadо („благодаря“) до Бразилия, защото причината за обявяването на 8-ми август като ден на Международен ден на женския оргазъм (Dia Internacional del Orgasmo Femenino) се крие в жителите на малкия град Eсперантина (Еsperantina), който се намира в североизточната част на страната на кафето, футбола и бразилските дупета.

Основната идея на този празник е, по време на честванията, всеки един от 35 000 жители на града се опита поне веднъж да постигне сексуално удовлетворение, съобщава snews.bg.

Главният виновник за този необичаен празник се нарича Аримантея Дантас, който е общински съветник в управата на града.

Историята разказва, че г-н Дантас е искал да компенсира жена си за някои свои „сексуални дългове“ и така той предложил един ден, който да е посветен единствено на женския оргазъм.

Г-н Дантас от своя страна обаче твърди, че причината за неговото предложение се крие в катастрофалните ситуации с оргазмите в този град. Според цитирано от него проучване, само 28% от местните жени са получавали оргазъм, докогато правят любов и местните власти трябвало да обърнат внимание на този сериозен проблем.

В подкрепа на това негово твърдение са и най-новите статистически данни за глобалното сексуално поведение, които показват, че само една трета от жените действително някога са получавали оргазъм.

Въпреки ентусиазма на жителите на Есперантина обаче, кметът на града Хосе Иналдо Франко се е обявил против празника, защото го считал за порнографски и в разрез с каноните на католицизма.

Днес празникът се празнува в Бразилия, Испания, Мексико, Аржентина, Перу, Норвегия и Дания.

снимка: mac.h-cdn.co

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)