Честит празник, блондинки!

31 май 2017

На 31. 05. по традиция се отбелязва един светъл празник – Международния ден на русокосите. Честит празник, блондинки! За първи път се празнува през 2006 г. , когато е връчена наградата ,, Диамантено токче „, която се присъжда на талантливи, умни, успешни и модерни блондинки. 

Сред естествените блондинки има немалко успели писателки, учени, телевизионни водещи, журналисти. Сред тях е и Джоан Роулинг, авторката на книгите за Хари Потър, която е и най – високоплатения писател в света след Дан Браун. Голям принос във формирането на мита за спорния интелект на  блондинките има холивудската актриса Мерилин Монро, която става звезда с филма „Мъжете предпочитат блондинките“, в която играе много добродушна, но не по-малко глуповата блондинка, чиито житейски избори са неизменно в нейна вреда. В същото време най-известната блондинка в света е имала кестенява коса. Успехът и в Холивуд идва едва след като се разделя с нея. Шарън Стоун е друга холивудска блондинка. Малко известен факт е, че нейният интелект на 13 години е доста над средния. – 154 , точно толкова, колкото е бил и на Алберт Айнщайн.

Парадоксално звучи прогнозата на биолози, според които естествените блондинки ще изчезнат от Земята през 2202 година. А последната блондинка ще се роди във Финландия, където живеят най – много русокоси мъже и жени. Те обясняват прогнозите си с това, че светлият ген е рецисивен, а тъмният е доминантен. Ако брюнет сключи брак с блондинка, децата им най – вероятно ще са тъмнокоси.

Противно на всички прогнози и статистики, блондинките, естествени или не, с удоволствие носят цвета на косата си и се харесват с него. Те не обръщат внимание на вицовете за тях и много често оборват твърденията, че блондинките са глупави жени. Точно обратното – Честит празник, блондинки! Бъдете щастливи и се харесвайте, както досега !

репортер: Ася Георгиева
оператор: Венелин Бакалов
постпродукция : Симеон Симеонов

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)