Честит празник, мили деца!

01 юни 2017

Честит празник, мили деца! На 1.06 се отбелязва международния ден на детето. Празникът е учреден от Световната конференция за защита на децата, състояла се през 1925 година в Женева. Деня на детето е един от най – старите международни празници.

Празникът има и свой флаг. На зелен фон, символизиращ растеж, хармония, свежест и плодородие, около знака на Земята са разположени стилизирани фигури – червена, жълта, синя, бяла и черна. Това са човешки фигури, показващи разнообразието и толерантността. Знакът на Земята, разположен в центъра на композицията на флага е символ на нашия общ дом. По традиция всяка година се отдава почит на децата по цял свят и обикновено на този ден се изнасят речи за детските права.

Екипът на In LIFE ще ви срещне с Александър Балкански, директор на цирк ,, Балкански “ и неговите внуци. Самият господин Балкански продължава да гледа на света с очите на дете. За него е истинска радост, че ежедневно успява да радва малки и големи със своите спектакли. Александър Балкански смята, че всеки ден трябва да е празник за децата, да ги почитаме, уважаваме и ценим. Срещата с него за нас беше удоволствие, заредена с много положителни емоции. Откровенията на неговите внуци, които на практика са родини в цирка, ни трогнаха и развълнуваха. Дечицата на цирк ,, Балкански “ участват в цирковата програма и вече са на манежа. На 1.06 те ще работят и вече репетират усилено, защото циркът има две представления в град Перник на детския празник. С много енергия, плам и ентусиазъм всички от трупата на цирк ,, Балкански “ ще зарадват малките палавници на детския празник.

репортер: Ася Георгиева
оператор: Венелин Бакалов
>постпродукция: Симеон Симеонов

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)