Честит Рожден Ден, Българе!

01 октомври 2016

Днес се навършват 14 години от деня, в който Христо Димитров с подкрепата на сестра си Елена и нейния съпруг Ян Андерсон основаха Ансамбъл Българе. 

DPP_0876

Този акт спокойно можем да определим, като един от най-важните в съвременната българска култура, защото той е Ренесанс за традициите ни, на народните песни и хора, на носиите и на българския фолклор.

DSC_0874

Трудно може с няколко думи да се пресъздаде невероятната история на тази частна фолклорна формация. Но стига да погледнем последният й спектакъл Осмото чудо и веднага ще разберем  какъв невероятен професионализъм, вдъхновение и всеотдайност има в неговия създател Христо Димитров, в момичетата и момчетата – танцьори, музиканти, певци и хореографи, във всички, които са част от невероятния ансамбъл. И вече част от всички  нас!

DSC_0280-880x586

DPP_4279

DPP_4267

Ние от In LIFE TV не просто честитим рождения ден на Ансамбъл Българе, ние се покланяме за това, че възродиха българското, че всеки ден връщат с огромен замах националното ни самочувствие, че ги има! ДА ПРЕБЪДЕТЕ!

DSC_0978

DPP_0862

За нас е изключителна чест, че имаме възможността да сме Генерален медиен партньор на БЪЛГАРЕ, както и ексклузивен медиен партньор за всяка една тяхна проява в последните 2 години. Благодарим ви, че ни давате възможност да документираме НОВАТА БЪЛГАРСКА НАРОДНА ПРИКАЗКА, която вие, АНСАМБЪЛ БЪЛГАРЕ всеки ден пишете!

DSC_0609

СПЕКТАКЪЛЪТ ТОВА Е БЪЛГАРИЯ!
ТУРНЕ НА АНСАМБЪЛ БЪЛГАРЕ В ХОЛАНДИЯ!
ФЕСТИВАЛ ЖЕРАВНА
ОСМОТО ЧУДО!

DSC_0318

Това са само малка част от безценното творчество на Ансамбъл Българе, които можете да видите на нашия екран.

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, БЪЛГАРЕ!

DSC_1000

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)