150840_1485899034146_6052290_n

Честит рожден ден, Васил Къркеланов!

24 април 2015

Какво трябва да направи един мъж, за да накара най-красивите жени в България охотно да свалят дрехите си и да застанат пред камерата му?

Да бъде Васил Къркеланов, разбира се!

1470295_10200409689925154_715866843_n

Така поне си мисли целокупното мъжко население с откровена завист към известния ни фотограф. 120 сесии за списание Playboy, хиляди кадри, запечатали звездите на модния подиум, стотици портрети на секс символи от шоубизнеса…

197444_1006342299163_4230270_n

Анелия1

Но това е само бляскавата страна на неговата кариера. Другата е по-прозаична – работа, размисъл, разочарование, напрежение, удовлетворение, усилия и 100% професионализъм и перфекционизъм  – именно това превръща фотографа Къркеланов в истински творец.

Васил Къркеланов е роден на 24 април 1969 г. в Чирпан. Завършва Софийската математическа гимназия, две години учи в МЕИ, а през 1996 г. се дипломира в НАТфИЗ „Кръстьо Сарафов“, специалност „Кино и TV операторско майсторство“. Работил е като оператор в НТВ, а по-късно прехвърля професионалните си интереси към модната и рекламната фотография. Снима за елитните списания Playboy и Eva. Васил Къркеланов е член на Асоциацията на рекламните фотографи в България. Реализирал е три самостоятелни изложби. Представял е свои творби в Братислава, Будапеща и Виена.
През 1999г. получава наградата на Академията за мода „Златна игла“ за най-добър моден фотограф.

На професионалните умения на Васил Къркеланов се доверяват Лили Иванова, Ейнджи Евърхарт, Аня Пенчева, първата дама на Република България – Антонина Стоянова, Радина Червенова, Христо Стоичков, Хилда Казасян и много други личности от България и света.

MG_8130-2________

хилда_казасян4
През 1999 г. създава „Студио Къркеланов“ за постановъчна рекламна фотография. Чрез него продуцира и произвежда и телевизионни програми, рекламни спотове, музикални клипове, документални филми.

Сред интересните телевизионни проекти, реализирани от Студио Къркеланов  са: Голите ангели – Nova TV, На ръба bTV, Сръчно bTV, Небивалици bTV, На седмото небе TV 7, Конфиденциално от… Nova TV,  документалният филм за магията на нестинарството „Посветените на огъня“ и „Бели мечти“,  арт продукцията „Седмият ден“ и много други. Сред клиентите са му големи български и световни модни и козметични марки. В основата на реализацията на десетки музикални клипове и телевизионни реклами стои безупречната работа, иновативността, вроденото усещане за стил и перфекционизъм на Васил Къркеланов.

Днес големият фотограф търси вдъхновение повече в собствения си свят. Част от този свят, с който иска повече да разкрие себе си е и проекта In Life Web Media Creative.

Ние, от In Life, му благодарим за заряда, идеите, вдъхновението и му желаем, също като в неговия филм „Бели мечти“, да преодолява всички премеждия и трудности, които неизменно се появяват пред хората изкачващи най-високите върхове на планетата, с лекота и да покорява нови висини.

 

Снимки: Васил Къркеланов

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)