Apple-iPhone-6S_7835

Честит рожден ден, iPhone!

09 януари 2017

Точно преди 10 години, на 9 януари 2007 година, по време на конференцията в Сан Франциско, Стив Джобс представи мобилното устройство, което промени света – iPhone. Става дума за първото поколение на iPhone, което предизвика истинска вълна от иновации сред останалите компании и в крайна сметка застана в основата на огромния пазар на смартфони, който познаваме днес.

В интерес на истината по днешните стандартни трудно бихме определели първия iPhone като революционно устройство – в началото липса поддръжка на приложения, възможност за работа с MMS съобщения, функция за копиране и вмъкване на текст и много други, но с няколко софтуерни ъпдейта компанията запълни празнините, пише Mobile Bulgaria.

Хардуерът на iPhone може да ни изглежда античен, а по това време Nokia му отговори с един от най-популярните си модели със Symbian – N95, който беше представен през есента на 2006.

Първият iPhone революционизира света на смартфоните

Първият iPhone революционизира света на смартфоните

Първият iPhone има 3,5-инчов TFT дисплей с резолюция от 480х320 пиксела, 32-битов едноядрен процесор с работна честота от 412 MHz, 128MB eDRAM памет и 4, 8 или 16GB флаш памет – без слот за SD карта. Задната камера е с 2MP, а предна няма. Батерията е с капацитет от 1400 mAh, не може да се премахва и издържа около един-два дена.

Размерите на оригиналния iPhone са доста компактни – дължина от 115 мм, ширина от 61 мм и дебелина от 11.6 мм. Устройството има тегло то 135 грама.

Продажбите на iPhone в Щатите започнаха няколко месеца след премиерата (на 29 юни 2007) и бяха съпроводени с огромни опашки от желаещи да се сдобият с устройството, което беше описано като комбиниращо три продукта.

Според Стив Джобс в него са събрани широкоекранен iPod със сензорно управление, революционен мобилен телефон и иновативно устройство за интернет комуникация – описание, което все още приляга добре на преминалия през многобройни ревизии iPhone.

снимки: amazonaws.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)