Бойко Борисов

Честит юбилей! Бойко Борисов на 60

13 юни 2019

На днешния 13 юни, премиерът Бойко Борисов празнува своя 60-годишен юбилей. „Човекът от народа“, както често е наричан, винаги е бил сред най-противоречивите фигури в очите на милиони българи, но това съвсем не отнема от факта, че е и абсолютно знаков и никой не може да отрече участието му в редица важни за страната ни събития в последните 10-15 години.

Бойко Борисов с внука Бойко

Бойко Борисов с внука Бойко

Премиерът на България е роден през 1959 година в Банкя, баща му е служител в Софийско градско управление на МВР, а майка му начална учителка.  Има по-голяма сестра Красимира, която е лекар и която често в интервюта не крие огромната си обич и привързаност към него.

Премиерски задължения

Премиерски задължения

Борисов завършва школата на МВР в Симеоново специалност „Противопожарна охрана“. В началото на демокрацията той започва охранителен бизнес, а по времето на кабинета на Симеон Сакскобургготски става главен секретар на МВР. Това става на 1 септември 2001 година с указ на президента Петър Стоянов, а самият Борисов е повишен в звание „полковник“ от МВР. След встъпването си в длъжност, Борисов дарява месечната си заплата в полза на децата на загиналите при изпълнение на служебните им задължения служители от МВР.

Политическата му кариера започва като кмет на София в периода 2005 – 2009 година. През есента на 2005 година участва в частичните местни избори за кмет на София, като ги печели убедително след балотаж. Полага клетва като кмет на Столичната община на 10 ноември 2005 година.

Добър приятел с холивудската легенда Силвестър Сталоун...

Добър приятел с холивудската легенда Силвестър Сталоун…

По-късно той става 50-ят, 53-ят и 55-ят председател на Министерския съвет на Република България в три правителства – от 2009 до 2013 г., от 2014 г. до началото на 2017 година и в настоящото.

Бойко Борисов е основател и лидер на ПП ГЕРБ. Извън политиката, премиерът е фен на спорта, като играе тенис и футбол. Освен това има и черен колан по карате. Доскоро бе част и от футболния отбор на Витоша Бистрица в аматьорските групи на родния футбол, а в момента играе за ветераните на отбора.

Боец и на футболното игрище.

Боец и на футболното игрище.

От първия си брак има дъщеря Венета, която го дари с две внучета – Бойко и Иван, които той определя като най-голямата си слабост.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)