balkan rakia

Четвърто издание на Балканския фестивал на ракията в София през декември

17 ноември 2016

Тази година, за четвърти път в София ще се проведе Балкански фестивал на ракията. Той ще се състои от 2 до 4 декември в зала 6 на Националния дворец на културата. Основната цел на фестивала е да развива и съхранява традициите за производство на качествени ракии и високоалкохолни напитки, да допринесе за намаляване употребата на фалшив алкохол, който е вреден и опасен за здравето и живота на хората, както и да популяризира, легалното промишлено производство на напитката, част от културните обичаи, както у нас, така и в съседните държави.

rakia2

Както е известно, Балканите са мястото, където се произвеждат ракии с най-голямо разнообразие и безспорни качества. Напитката е част от местната култура, като чрез фестивала ще се промотира не само родното производство, но и познаването на традициите в съседните страни. Запознаването с различията и приликите в напитките от целите Балкани ще спомогне за изграждането на самосъзнание, запознаване и толерантност към традициите на балканските народи.

На Балканския фестивал на ракията посетителите ще могат да дегустират и сравнят качествата на най-новите продукти на водещите производители от страната и Балканите. По време на фестивала ще се проведат мастер класове и различни други прояви.

Съпътстващата програма на фестивала ще даде възможност публиката да се информира и запознае с качествата и видовете на високоалкохолните напитки от Балканите. Възможностите за бизнес срещи, организирането на семинари и майсторски класове, както и продажбите на алкохолни продукти на цени на производителя също ще допринесат са успеха на събитието.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)