200811-r-xl-pumpkin-cheesecake-with-pecan-praline-topping

Чийзкейк с тиква

30 януари 2019

Необходими продукти:
тиква – 450 г печена
извара – 200 г
крема сирене – 200 г
яйца – 1 бр.
мед – 1 с.л.
канела
краве масло – 50 г
черен шоколад – 100 г
обикновени бисквити – 14-16 бр.
орехови ядки – 150 г

Вижте още: Лимонов чийзкейк

Начин на приготвяне:
Накълцайте половината от ореховите ядки и бисквитите на много ситно. Шоколадът разтопете на водна баня и ги залейте с него, разбъркайте, добавете маслото и докато не е започнал да стяга шоколадът, разстелете във формата, в която ще печете. Оставете блата в хладилник, докато приготвите крема за заливката. За него разбийте яйцето и добавете към него пюрираната печена тиква заедно с изварата, сиренето, канела на вкус и меда. Разбийте добре до получаване на гладка смес. Залейте шоколадовия блат и печете тиквения чийзкейк на 170 градуса за около 30 мин. Преди поднасяне посипете с останалите ядки.

Снимка: Foodandwine.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)