vo-trong-nghia-human-nature-venice-biennale-designboom-04

„Човек-Медитация-Природа“ на Биенале Архитектура Венеция 2016

04 юни 2016

Преди дни във Венеция – Кралицата на Адриатика стартира поредното издание на Биенале Архитектура 2016. В залите на Арсенале – старите докове, превърнати в изложбени зали и в Жардини – градините на Венеция са представени изключителни творби на дизайна и архитектурната мисъл.
Учайствайте във нашата виртуална разходка и проследете серията ни от публикации представящи едни от най-интересните проекти. Днес ще ви покажем творбата на виетнамския дизайнер и архитект Тронг Ния, озаглавена „Човек-Медитация-Природа“.

vo-trong-nghia-human-nature-venice-biennale-designboom-06

„Целта на проекта ми е да се създаде идея за сгради и инсталации, които осигуряват приятен пейзаж, връщат връзката на хората с природата.“ – споделя явтора. Известен със своята „зелена“ архитектура, инсталацията на Ния  в централния павилион визуализира малка гора от бамбук и растения. Посетителите са поканени да ходят през структурата, за да се покаже,  че архитектурата не е само за функция и красота, но и начин за свързване на хората с природата.

vo-trong-nghia-human-nature-venice-biennale-designboom-02

vo-trong-nghia-human-nature-venice-biennale-designboom-05

Тронг Ния акцентира особено и на медитацията.  „Виждам в  медитацията благоприятен път да се помогне на хората, да се избягва невежеството , да се пречисти съзнанието, да се подобри живота и се сближим с природата. Тя помага да се противопоставим на апетитите си, подобрява концентрацията и чувствителността към заобикалящата ни среда, както стимулира вземане на решения за подобряване на нашето общество, а не само за нашите лични интереси.“, казва архитекта. Персоналът в студиото на архитекта ВО задължително медитират два пъти на ден и  присъстват на 10-дневни курсове по медитация през цялата година.

vo-trong-nghia-human-nature-venice-biennale-designboom-011

снимки: ВО Trong Nghia

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)