gallery-1453490565-landscape-1447702055-1215-ghk-cioppino

Чопино – италианска супа с морски дарове

15 февруари 2017

Богатство за окото и тържество за сетивата – това е прочутата италианска супа с морски дарове Чопино. Ето и как да я приготвите, за да сте сигурни, че ще изненадате приятно семейство и приятели:

Необходими продукти: 
скариди
миди
филе бяла риба
ролца от раци
1 чаша червено и 1 чаша бяло вино
зеленчуков бульон
лук
дафинов лист, риган, сол, чер пипер, 5-6 скилидки чесън, зехтин
червена чушка нарязана
червен пипер – едро смлян
доматено пюре
пресен босилек

Начин на приготвяне:
Загрейте зехтина в дълбок съд на умерен огън. Сложете вътре лука, дафиновия лист, ригана, червения пипер, солта и черния пипер и запържете, докато лукът стане прозрачен – около 5 минути. Добавете чесъна, чушката и доматеното пюре и бъркайте около 2 минути. Добавете двата вида вино и оставете да покъкри, докато намали обема си на половина. Сипете вътре бульон и соса от миди, заедно с доматите от консервата. Оставете ястието да заври и после намалете котлона, така че да закъкри. Покрийте с капак и варете 30-60 минути. разбъркайте вътре босилека и магданоза и добавете морските дарове. Увеличете котлона, така че отново сместа да заври, след което варете до готовност на морските дарове (мидите трябва да се разтворят) – около 5-10 минути.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)