Чудото на Благодатния огън озари България! Христос Воскресе!

07 април 2018

Делегация, водена от Негово високопреосвещенство Западно и Средноевропейският митрополит Антоний донесе Благодатния огън от Божи гроб. Огънят символизира Възкресение Христово и се смята за светиня за вярващите. Появата му в навечерието на Великден с молитвите на патриарха, духовенството и хиляди вярващи се нарича „чудо на слизане на Благодатния огън“.

Още по темата: Чудото на Благодатния огън

 

Авторът и енарист на сериала БезГранична вяра Калина Станева в очакване на Благодатния огън на летище София

Авторът и енарист на сериала БезГранична вяра Калина Станева в очакване на Благодатния огън на летище София

Делегацията донесе свещеният огън в няколко фенера, които се съхраняваха в специален контейнер в самолета през целия път. На летището духовници от цялата страна си взеха от Благодатния огън, за да го разнесат из цялата страна.

Благодатният огън бе запален в Синодалната палата в София. Огънят е поставен в Параклиса на Синодалната палата, откъдето всеки, който желае, може да вземе от него и да го отнесе в дома си или да запали свещ и да се помоли. Към Синодалната палата вече се стичат десетки християни.

Митрополит АНтоний донесе Благодатния огън от Йерусалим

Митрополит АНтоний донесе Благодатния огън от Йерусалим

Малко преди полунощ Благодатният огън ще бъде изнесен от параклиса в Синодалната палата, за да бъде предаден на българският патриарх и софийски митрополит Неофит за вечерното богослужение в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)