Чуйте част от дебютния албум на… изкуствения интелект Amper! (видео)

02 септември 2017

Може и да звучи като първоаприлска шега, но уверяваме ви, това е самата истина – на бял свят се появи дебютният албум на изкуствения интелект Amper.Проектът носи името Al Am Al, а всички композиции в него са създадени именно по изкуствен път. Изпълнението на песните е поето от американската певица Тарин Саутърн, тъй като още при създаването си, Amper е замислен да работи като автор, който си сътрудничи с реални хора.

Amper - изкуствен интелект

„Вярваме, че бъдещето на музиката ще бъде създадено именно благодарение на сътрудничеството между хората и изкуствения интелект. Искаме този опит да придвижи напред творческия процес като цяло“, коментира един от създателите му в Tech Crunch Дрю Силвърстайн.

Тарин Саутърн

Първият сингъл от албума е озаглавен Break Free и имате възможност да го чуете чрез вграденото видео. Макар това да не е първият път, в който изкуствен интелект създава музика (преди година Google представи композиция на такъв, за чието създаване, творецът е получил четири ноти), то за първи път човешката намеса е толкова силно ограничена. За основа на работата му, Amper използва база на машинно самообучение.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)