Шавиер Бош

Шавиер Бош представи „Някой като теб“ в България

31 май 2018

На 30 май в литературен клуб „Перото“ в НДК, известният испански писател Шавиер Бош се срещна със свои български почитатели. Поводът за събитието бе премиерата на родното издание на най-новия му роман „Някой като теб“, удостоен с престижното отличие „Рамон Люл“.

Една книга, в която звучат концертът „Аранхуес” и… български любовни песни, а вълшебните мигове, подобно на капки мед, насищат със сладост цял живот. Творбата излезе на родния пазар на 25 май, като разказва историята на една необикновена любов, открита случайно благодарение на малка визитна картичка. По волята на съдбата последната попада в ръцете на тийнейджърка в Барселона.

IMG_7490

На картичката е изписано загадъчното Appelle-moi (Обади ми се) с почерка на нейната майка. Заинтригувана, девойката тръгва по дирите на този зов, за да стигне до истината за опияняващата връзка на Паулин и Жан-Пиер.

Самият Шавиер Бош е роден през 1967 г. и през годините досега се е утвърдил като журналист и писател. Името му се свързва с водещи печатни и електронни медии, основател е на успешни периодични издания, телевизионни и радиопрограми.

IMG_7523

На белетристичното поприще се изявява като автор на кратки разкази и романи, спечелили интереса на читателите и на критиката. Носител е на наградата за литература на каталонски език „Сан Жорди“ (2009). За „Някой като теб“ (2015) получава престижното отличие „Рамон Люл“.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)