shakshuka-superJumbo-v2

Шакшука (яйца по арабски)

20 април 2018

Необходими продукти:
яйца – 6 бр.
чушки – 2 зелени
домати – 500 гр. или консерва
чесън – 2 скилидки
лук – 1 глава
кимион – щипка
сол
захар – на вкус
черен пипер
магданоз
олио

Начин на приготвяне:
В загрято олио се запържват нарязания лук, чушките, почистени от семената, скилидките чесън. Добавят се нарязани ситно или настъргани домати. Овкусяваме със сол, захар, черен пипер и кимион. Оставяме да къкри на тих огън, като се разбърква непрекъснато. Щом се посгъсти се чукват яйцата. Оставяме да се готвят до готовност. Преди сервирането поръсваме обилно с магданоз.

снимка: cooking.nytimes.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)