Шарлотка

Шарлотка

28 април 2018

Предлагаме ви рецепта за бърз сладкиш, популярен под името Шарлотка. Това е един от съвременните варианти за обичания от руските царе десерт „Шарлот Рус”. Той е бил измислен от популярния в Европа през ХІХ в. френски готвач Мари-Антоан Карем.

Необходими продукти:

Захар – 1 чаена чаша
Яйца – 4
Брашно – 1 чаена чаша
Ябълки – 1 кг
Сол – на върха на ножа
Сода – ½ чаена лъжичка

Начин на приготвяне:

Белтъците се разбиват с половин чаша захар, а жълтъците – с останалата захар отделно. След това ги събирате на едно място и постепенно добавяте брашното. Прибавете солта и содата.

Почистете и нарежете ябълките на кубчета. След това ги прибавете към общата смес, която изсипвате в намазана с масло форма за печене. Преди да изсипете сместта подредете резанчета ябълки на дъното, та като обърнете сладкиша да има ефектетен външен вид.

Пече се в добре загрята фурна на 180 градуса, около 30-40 минути.

Автор на рецептата и снимка: Екатерина Марусина

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)