IMG_3390

Шато Месардие Сен Тропе

04 юли 2019

Раят на богатствата и летните удоволствия Сен Тропе кипи от живот и настроение.  Малките улички изпълнени с ресторанти и магазини, тълпите туристи, които дебнат звездите, луксозните бутици, марината с блестящи яхти, атрактивния плаж Пампилон и…какво ли още не? Зелените хълмове с луксозните вили са сгушени между пинии и палми и над всичко това, на най-високия хълм, стои и „наблюдава“ лятната треска един хотел. Шато Месардие.

IMG_3369

Някогашното Шато днес е нежен, луксозен и престижен хотел. Емблема на Сен Тропе и лукса. Потопен в най-красивата средиземноморска градина на Френската Ривиера, облян от жарките лъчи на слънцето, изпълнен със стил и изискан вкус.

IMG_3360

Сградата на старото Шато е в центъра на приказната композиция и днес е само рецепция. Около него са пръснати елегантните къщи с апартаменти и всички екстри на хотела. Типичният средиземноморски цвят на сградите, сентропейската архитектура, спазена във всеки детайл, богатството на растителни видове придава неповторим лукс и класа. Лазурният басейн, декориран с артистични фигури и детайли е мястото, където се събират звездните гости на хотела.

IMG_3391

Дори и да не си гост на Шато Месардие, което всъщност е доста трудно и изисква резервация месеци преди настаняването, задължително трябва да се направи разходка в градините му или да се полюбуваш на красивия залез от терасите му в компанията на изкрящо шампанско.

IMG_3402

Дълга е листата на гостите на легендарното Шато. Тук са отсядали най-известните и богати представители на бизнеса, политиката и шоуто при гостуването си в прочутото звездно „село“.

IMG_3417

IMG_3372

IMG_3383IMG_3409

IMG_3364

Спокойствието и елитарния стил нареждат Шато Месардие сред най-престижните хотели в Европа и света. И със сигурност – сред най-неповторимите и атмосферни кътчета на Средиземно море.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)