chateau-miraval

Шато Миравал или замъкът Бранджелина – а сега накъде?

21 септември 2016

След като световните медии буквално бяха взривени от новината за развода на най-известната звездна двойка – Анджелина Джоли и Брад Пит, сега възникнаха и въпросите, свързани с подялбата на тяхното имущество. И в центъра на интригата е прочутото Шато Миравал – домът на Бранджелина, в което те дори се ожениха на тайна церемония.

FRANCE-WINE-MIRAVAL-PEOPLE-FILES

Шато Миравал има интересна и звездна история. Замъкът с голям лозарски масив е разположен в село Коренс, точно на север от Бриньол, село в департамента Вар в южната част на Франция. Намира се между Марсилия и Ница, недалеч от Средиземноморското крайбрежие.

1409825021855_wps_6_77343_Brad_Pitt_and_Angel

Шатото стана абсолютен имотен хит, когато в края на май 2008 г., се разбра, че Брад Пит и Анджелина Джоли са го взели под наем за срок от три години, с опция за закупуване. Те се пренесоха да живеят постоянно в имението и именно тук  отглеждат шестте си деца, тук се родиха и близнаците им. Пит и Джоли, които вече са собственици на имението се венчаха в параклис на замъка през август 2014 година.

brangelina-2
Миравал има дълбоки исторически корени. Мястото е много красиво и се е обитавало още от римско време. Замъкът е изграден в типичния провансалски стил, прекрасно вписан в прилежащите му лозя, има тридесет и пет стаи и задължителната хеликоптерна площадка. Той е заобиколен от градини, оформени с ров, фонтани, древни аквадукти, езерце и параклис. Бранджелина наскоро засадили и маслинова горичка, която прелива с околните храсталаци и гори от пинии,  вечнозелени растения,  бял дъб и бор.

Brad-Pitt-and-Angelina-Jolie’s-Miraval-Cote-de-Provence-Rose-Wine-2

Предходен собственик на Шато Миравал бил френския джаз пианист Жак Лусие. В него той направил звукозаписно студио, в което са записвали своите албуми Стинг, Крембърис и редица други големи имена на съвременната музика. Първият сериозен звезден блясък му придават Pink Floyd, които записват именно тук албума си „Стената“. В последствие за сравнително кратък период, имението е притежание на американеца Том Бове, който купил и избата, лозята и сериозно модернизирал сградите. Добавил спа, джакузи, фитнес и закрит басейн.

chateaumiraval-122912

Именно групата “Пинк Флойд” и култовият им албум, записан тук дават идея на собственика да пусне на пазара розе с името “Пинк Флойд”. Така се появява виното “Шато Миравал Пинк Флойд розе”. Оценките за виното са високи, около 89-90 точки от 100. Допреди да се появи новото розе, което вече е с името и на Брад Пит и Анджелина Джоли.

chateau-miraval-rose-blog

След като Бранджелина пускат първата си реколта 2012 г., с нов дизайн на бутилката, розето става популярно в артистичните среди, то е предпочитана напитка на партита и фестивали, светски събития и изискани коктейли.

52j1w9

През 2013 г. първите 6000 бутилки от реколтата на “Шато Миравал розе 2012 г.” на звездното семейство са разпродадени за по-малко от 5 часа в интернет сайта на избата на цена 105 евро за каса от 6 бутилки. Още 100 000 бутилки са продадени на едро. Онлайн изданието “Хъфингтън пост”,  отбелязва, че розето на Бранджелина е попаднало на 84-о място в топ 100 на вината на 2013 и най-високо оцененото розе за годината. Изданието се обръща иронично към двамата актьори “Наистина ли, приятели? Има ли нещо което НЕ можете да направите?”

Miraval-bottle-1-of-1-945x1234

Реколта 2013 е общо 200 000 бутилки и избата е имала приходи от продажбата му близо 1 млн. евро. През 2014 – двойно по-големи. Очевидно бизнес усета на Бранджелина е добър и те успяваха да инкасират всеки свой ход, да превръщат в хит инвестициите си и да ги развиват. А сега? Сега накъде?

photo_verybig_77202
Какво ще стане с прочутото розе? Ще продължи ли да се произвежда? В момента на пазара се регистрира бум на продажбите му, защото нищо чудно това да са последните бутилки от виното, създадено от звездната двойка.

Бракоразводните  интриги около Бранджелина едва сега започват… 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)