resize_on_the_fly.php

Шведската принцеса София облече униформа на медицински работник, стана доброволка

18 април 2020

След тридневно интензивно обучение, шведската принцеса София облече униформа на медицински работник и се присъедини към екипите в здравеопазването в разгара на кризата с разпространението на новия коронавирус, предаде БГНЕС.

35-годишната принцеса от четвъртък стана доброволка в болница „Софияхемет“ в Стокхолм. Като почетен президент на „Софияхемет“, принцесата иска лично да помогне в тази криза, обхванала цяла Швеция, заяви за АФП Маргарета Торгрен, говорителка на кралския двор.

Принцеса София стана част от кралското семейство след женитбата си през 2015 г. за принц Карл Филип.

Преминатото от принцесата ускорено обучение е част от инициатива, насочена към професионална подготовка на заети в ресторантьорството и хотелиерството и кабинни екипажи, които в момента не могат да работят, за да помагат като помощен медицински персонал в болници и домове за стари хора.
Швеция избра различен подход за справяне със заразата, като не наложи извънредни мерки на населението, отбелязва АФП.

Здравните власти призоваха всеки гражданин към „отговорност“, социална дистанция, стриктно изпълнение на хигиенните изисквания и изолация при поява на симптоми. Най-стриктните мерки, предприети досега, са забрана за събирания на повече от 50 души и на посещения в старчески домове.

Скандинавското кралство вчера съобщи за 13 216 случаи на зараза и 1400 починали от COVID-19.

БГНЕС

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)