Köfte3

Шведски кюфтенца

12 март 2015

Необходими продукти:
600 гр. кайма (телешко/свинско – 60/40)
100 ml прясно мляко
1 глава лук
100 гр. галета
1 яйце
черен пипер
сола

Начин на приготвяне:
Главата лук се нарязва на ситно и се запържва в малко олио, до леко златисто. Галетата се накисват в млякото, добавя се жълтъка, бърка се до хомогенизиране и се оставя за 15 мин. След това се добавя към каймата, овкусява се с чер пипер и сол и се замесва. Оформят се кюфтенца с формата и големината на голям орех. Пържат се в загрята мазнина, в тиган с наклонени стени, като се пускат внимателно, за да запазят сферичната си форма. Обръщат се с движение на тигана и се пържат до получаване на равномерен златист цвят.
Сервират се обикновено с гарнитура от картофено пюре или пържени, или варени картофи.

снимка: cafel9.se

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)