spicy-tomato-sauce_2-copy

Шесте най-пикантни соса в света

09 април 2016

За тези, който са истински фенове на пикантната храна, лютият сос е незаменима подправка. Те се използват като добавка към салати, месо или в приготвянето на традиционни специалитети. Пикантните сосове са разпространени по-целия свят като най-често се консумират в Индия и ориенталската кухня.

Има твърдения, че лютото спомага за топенето на мазнините и поддържането на тялото в добра форма, което е още една причина за използването на пикантни сосове. За тези, които попадат в групата на феновете на пикантната храна, foodpanda, подбра най-лютите сосове в света.

1. Срирача
Той е произведен в Лос Анджелис, през 1980 година, Съдържа много чили, чесън и червен пипер.

2. Чолула
Произведен е през 1989 г. в град Халиско. Сосът съдържа 20 вида подправки, от който чушки, сол, оцет и други.

3. Криста
Криста е произведен в Луизиана, през 1923 г, Няма местен жител, който да не обича този страшно лют сос, във всяко ястие, салата, бургер, които може да си представите.

4. РедХот Франк
Сосът е познат от 1920 г. в Мисури. Има вкус на пържени крилца, соев сос и чили.

5. Табаско
Табаско е от 1968 г., в Луизиана. Това е един от най-разпространените сосове в света.

6. Валентина Салса Пиканте
Сосът е произведен през 1923 г., в Мексико. Това е перфектната комбинация между чушки, сол, оцет, подправки.

снимка: georgiaabout.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)