orig

Шефът на КЕВР обяви новите цени на тока и парното

01 юли 2018

Средното покачване на цената на електрическата енергия за потребителите на регулирания пазар за новия ценови период, започващ от днес, е с 2,03 процента. Това каза пред журналисти Иван Иванов – председател на Комисията за енергийно и водно регулиране след нейно закрито заседание. За ЧЕЗ цената се повишава с 1,75 процента, за ЕВН повишението е с 1, 82 процента, а за „Енерго ПРО“ повишението на цената на електроенергията е с 2,78 процента. Иванов обясни, че КЕВР е приела решение за цената на електрическата енергия и на топлинната енергия за новия ценови период, който започва от 1 юли 2018 г. и завършва на 30 юни 2019 г.

Средното увеличение на топлинната енергия е 7,33%. За отделните топлофикационни дружества промяната в цената е следната:

„Топлофикация София“ – 7,46%
EVN „Топлофикация Пловдив“ – 0,94%
„Веолия Енерджи“ – Варна – 4,89%
„Топлофикация Бургас“ – 17,12%
„Топлофикация Плевен“ – 15,19%
„Топлофикация Русе“ – 6,73%
„Топлофикация Велико Търново“ – 2,89%
Шефът на енергийния регулатор каза още, че увеличението за крайните потребители на природен газ е 6,5%.

Иванов уточни, че при взимане на решението е взета предвид цената на природния газ, която се е повишила поради повишение на цената на суровия петрол и неговите деривати на световните пазари. Той обърна внимание, че КЕВР е успяла да намали поисканото повишение от „Булгаргаз“ почти на половина.

източник и снимка: dir.bg

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)