Шеф-готвачът Пеньо Иванов ни разкрива кулинарни тайни

06 май 2015

Един от известните български готвачи е шеф-готвачът Пеньо Иванов. Известен е и с кулинарния фестивал „Пъстра трапеза“, който се организира в различни градове и се превръща в чакано събитие. На Гергьовден сме на гости на шеф Иванов, който споделя пред нас някои тайни за приготвянето на най-традиционното блюдо за днешния ден – печеното агне.

Със своето майсторство той е известен както у нас, така и зад граница. Известен е със своите тематични менюта за различни празнични поводи, с участието си в многобройни кулинарни предавания… През 2008 г. е единственият готвач от Източна Европа, поканен да участва във фестивала Food Culture в Страсбург като член на “Евроток България”. На Пеньо Иванов тогава се падна нелеката задача да готви за представители на пресата, които отразяват подобен род събития, за бизнесмени от бранша, членове на Европарламента. Регламентът предвиждаше менюто да е съставено от три компонента, като задължително условие е използването на сьомга, зехтин и елзаско вино. От Пеньо обаче се изискваше да направи и един допълнителен елемент – топло предястие от гъши дроб. „Българският майстор-готвач Пеньо Иванов омая гостите с кулинарните си умения”, написа по повод участието му в кулинарния фестивал Франс прес.

Уменията си на готвач Пеньо Иванов се стреми да предаде и на онези, които тепърва стъпват на пътя на професионалната кулинария. Част от времето си той посвещава на подготовката на млади готвачи в рамките на усилията на “Евроток България” за налагането на професионални стандарти в ресторантския бизнес у нас.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)