10546615-15shutterstock_108592586-650-41769caaf1-1484652737

Шишчета с червена чушка и лук

01 декември 2017

Необходими продукти:

800 гр свински бут, обезкостен
2 големи глави кромид лук
2-3 червени чушки

за маринатата:
1 с.л. зехтин
2 с.л. ракия (водка)
1 ч.л. соев сос
щипка черен пипер
щипка кимион
щипка джинджифил

1 краставица
1 лимон

Начин на приготвяне:

* Свинското месо се почиства от мазнината и се нарязва на хапки;
* Продуктите за маринатата се смесват и се овалва в тях нарязаното свинско месо. Слагат се в кутия с капак поне за 1 час в хладилника;
* Червените чушки и лук се нарязват на парчета;
* На дървени шишчета се редят парче месо, червена чушка, лук, докато се нареди шишчето;
* Пекат се на барбекю или грил тиган, като се обръщат за да се запекат от всички страни;

Шишчетата могат да бъдат приготвени с пилешко месо или с тофу.

Снимка: © Jacek Chabraszewski / Shutterstock   

 

 

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)